Alhamdulillah perniagaan iman ialah perniagaan paling maju dunia akhirat

Saturday, 9 July 2011

Kelebihan Majlis Ilmu


Alhamdulillah..bersyukur ke hadrat Allah s.w.t yg telah memberi ku masa , tenaga ,nyawa, nikmat islam , nikmat makanan , pakaian .. Alhamdulillah..utk menyampaikn sedikit ilmu yg sy ada,,menyampaikn dakwah insyaAllah..semoga hidayah allah berikan kpd seluruh alam..ramai2 msuk syurga insyaAllah..


InsyaAllah post kali ini sy nak bagitahu antara kelebihan2 majlis ilmu,,majlis2 bayan,majlis2 makrifat..banyak kelebihannnya..cuma x dihebahkan..Semoga apa yg sy cuba samapikn kita dapat share kat kgkwn kita supaya kita semua dirahmati Allah dan mendapat kejayaan di dunia dan terutamanya di akhirat kelak insyaAllah..

1)Majlis ilmu ialah majlis ma'rifat..Allah akan mengampuni segala dosa kita..dosa kedua ibubapa kita kpd ssiapa yg mengikutinya..

2)Majlis di mana Allah telah menapis setiap org yg menghadirinya sebnyk 40x sblum dapat menghadirinya..masyaAllah,,sgt hebat ssiapa yg dpt menghadiri majlis ilmu..*bukan susah pun kn???
3)Malaikat akn berdialog dgn Allah..Malaikat akan berkata dgn Allah bhwa org2 yg hadir majlis ilmu ini meminta untuk di masukkan ke dlm syurga..lalu Allah mengizinkan..subhanallah..sungguh pemurah nye ALLAH kn??

4)Majlis ilmu adalah sama dgn taman2 syurga di mana mengalirnya anak2 sungai yg indah..subhanallah..
5)Majlis ini di kelilingi oleh para malaikat yg ramai yg sama2 mendengar majlis ilmu yg di berikan..*perkara2 ghaib ini kita xdpt melihatnya tapi insyaAllah ia benar kerana ia telah di sabdakn sndiri dari rasulullah s.a.w.

6)Majlis ilmu ialah sunnah rasulullah s.a.w. dan kelebihan bg pengamal sunnah rasulullah (walaupn SATU),,dia akan dikurniakan Allah 100x pahala mati syahid..masyallah..

 MasyaAllah

Diceritakan bahawa terdapat banyak nabi2 sebelum nabi muhammad telah berdoa kpd allah s.w.t. untuk menjadi nabi akhir zaman..ia semua adalah atas dasar banyak kelebihan yg akan dikurniakan kpd umatnya..(iaitu kita..umat nabi muhammad s.a.w.) tapi,,kita masih leka dan alpha dgn dunia ni..byk kelebihan yg nabi muhammad tgglkn kt kte..TAPI,,hurmm..itulah akhir zaman..banyak dugaan yg dtg walaupun PAHALA yg mudah menanti kita..

insyaAllah kepada mahasiswa,,kgkwn,kakak2,abg2,kaum keluargaku SEMUA (semua umat ISLAm adalah berkeluarga atas payung "LAILAHAILLAH")..jadi,,sy seru semua insyaallah dpt mengikut majlis2 ilmu di mana shj yg ada..dan dpt lah kita amalkan sunnah rasulullah (100x pahala mati syahid beb..org dulu2 kena perang baru dapat..sape tanak??)

okehh semua SALAM~~ :))www.tips-fb.com

1 comment: